Blogg

Försöket till matchfixning: Nu ska vi backa spelaren

Under morgonen meddelade SvFF, Polisen, AIK samt IFK Göteborg att kvällens match mellan de senare skjuts upp på grund av försök till matchfixning. En AIK-spelare har blivit erbjuden en stor summa pengar och hotats, i syfte att få honom att se till att AIK förlorar matchen. En synnerligen allvarlig händelse och sjukt obehagligt att det händer inom svensk fotboll och när det drabbar klubben som står en så nära. 
 
Vilken AIK-spelare de gäller är redan avslöjat, men jag väljer i nuläget att inte sprida detta vidare. Detta för att polisens förundersökning ska få ha sin gång. Mitt budskap är dock detta; spelaren i fråga har visat enorm ryggrad genom att slå larm om händelsen. Det måste ha varit en oerhört skrämmande situation och spelaren måste ha blivit väldigt rädd, vem hade inte blivit det? Ändå visar han sådant kurage och gör det enda rätta och lyfter detta till ytan. 
 
Jag vågar gissa mig på att spelaren ifråga har en jobbig tid framöver. Vad blir konsekvenserna av hans förtjänstfulla agerande? Kommer han se sig över axeln en extra gång när han vistas ute? För att inte tala om alla personer som bara läser klickrubrikerna och inte artiklarna och tror sig ha en uppfattning om sakernas skeende.
 
Låt oss sluta upp bakom spelaren med modet att agera, nu.
 
 

Mest lästa inläggen

Elvira Eriksson

Föreningsdemokratin lever - men hur är det med föreningslivet?

Efter ett årsmöte med 924 deltagare blev förstås slutsatsen att föreningsde...

Elvira Eriksson

Försöket till matchfixning: Nu ska vi backa spelaren

Under morgonen meddelade SvFF, Polisen, AIK samt IFK Göteborg att kvällens ...

Elvira Eriksson

Polisen i Västra Götaland förnekar sig inte - övertrampen eskalerar i samband fotboll

Förra säsongen skrev jag om polisens insatser i Borås i samband med matchen...

Elvira Eriksson

Zlatanstatyn: Taktlöst agerande av pamparnas SvFF

AIK:aren och ASK-medlemmen Patrik Sundberg om Zlatanstatyn och SvFF:s taktl...