Opinionsblogg

Vänta nu, var inte fotbollen död?

Igår släppte SEF (Svensk Elitfotboll) årets publikresultat i Allsvenskan.
Över 2 miljoner besökare har Allsvenskan haft totalt. Det näst bästa resultatet i modern tid. Det bästa resultatet i modern tid? Förra året.

De senaste åren har jag sett otaliga artiklar, debattinlägg och tyckare som beklagat sig över fotbollen tillstånd, framförallt ur supporterhänseende. Bengalerna som skrämmer iväg besökarna, familjerna som inte vågar gå på fotboll längre. Barnen, tänk på barnen! Språkbruket, ramsorna, hatet, pyrotekniken. Allt går åt helvete, fotbollen dör, ingen vågar beträda arenorna.

Tydligen var det inte sant. Och det visste jag väl.

Vi är inte rädda för att gå på fotboll. AIK vittnar om att deras familjesektion är mer välbesökt än någonsin, och ofta är den första att fyllas, sannolikt är det likadant på flera platser i landet.
Vi har en inramning idag som attraherar besökare, men som media, ordningsmakt och till och med en del klubbar inte för sitt liv vill acceptera utan istället, med olika medel, bekämpar.

Men kom in i matchen nu, vi gillar vår fotboll och dess inramning.
 
Bild: Joakim Hall 

Kommentarer

#1 - Är det så ??

Familjeläktaren i all ära men AIK har ju tappat publik stadigt senaste åren ... har svårt att se att avbrutna derbyn , könsord och andra otrevligheter kring matcherna som inte bidragande tilla de. Eller vad tror du ?

Svar: Hej! Vad baserar du detta med publiktappet på? Enligt AIKs publiksnitt ser det inte ut så: http://www.aikfotboll.se/TextPage.aspx?textPageID=4835
Elvira Eriksson

Kommentera