Opinionsblogg

Polisen i Västra Götaland förnekar sig inte - övertrampen eskalerar i samband fotboll

Förra säsongen skrev jag om polisens insatser i Borås i samband med matchen mellan Elfsborg och AIK. Polisen hade rustat till högriskmatch, med åtskilliga piketer och rytteri uppställda på rad när 890 AIK-supportrar släntrade in i Borås. Då var min invändning främst att detta var ett oerhört slöseri med våra samhällsresurser.
 
Men så läser jag idag GAIS Tifos vittnesmål om deras bortapremiär i Superettan mot Norrby IF. Jag tror att vi alla kan enas om att Norrby IF - GAIS inte är en särskilt riskfylld match. Men länets polis tyckte tydligen annorlunda. 
 
"Med anledning av att sätta dit en (1) person för brott mot maskeringsförbudet gick man in med hela polisstyrkan (cirka 30-40 poliser) precis utanför bortasektionen på inhägnat område, inklusive maskerade poliser (med dolda ID-nummer) samt hästar.
 
De vevade med batonger samt pepparsprayade runt sig, detta gjorde man från olika håll vilket ledde till att det inte fanns någonstans att ta vägen.
 
Vi upprepar: Polisen red alltså in med hästar på ett litet inhägnat område där det rörde sig mycket folk däribland barn och äldre personer. Detta för att ta fast någon som misstänks för ett brott som har samma påföljdsskala som snatteri!"
 
Jag hoppas att alla som läser detta inser orimligheten i ett sådant ingripande. Jag hoppas också att GAIS supportrar lyckats fånga så mycket som möjigt av detta på film. Jag hoppas att polisen i Västra Götalands län ska inse att deras agerande är ohållbart. 
 
Men egentligen så tror jag att de såg det som en övning inför den allvenska säsongen och måndagens match, då AIK möter Elfsborg återigen. 
 
Med anledning av detta uppmanar jag alla supportrar, oavsett lag, vara vaksamma och snabba med att filma polisen så fort övertramp sker. 
 

Kommentarer

#1 - David

Tycker att polisen får för mycket skit. Jag tycker de borde tillåtas ta ännu hårdare tag mot alla jävla psykfall som åker på bortamatcher för att jävlas med befolkningen i de städerna. Banka in skallen på dem. ingen större förlust för samhället ändå. När AIK kommer på måndag så stannar jag hemma. Går man in till stan eller ut mot arenan så riskerar man att bli slagen sönder och samman för att man håller på fel lag och sen är det de som har slått en som det är synd om. Det är ju bara patetisk att det ska daltas så med huliganerna som bara förstör för alla andra hela tiden. tänder någon en bengal, så borde brandmännen få släcka elden med sina vattenslangar. Sedan kan polisen gå in och plocka ut de skyldiga och skicka dem till sjukan i ett halvår!

#2 - Andreas

Håller med David, i mångt och mycket. Det finns ju en anledning till att polisen är där, eller hur? Om huligan-idioterna inte hade bråkat från början så hade vi inte haft detta problemet.

Och en sak till: Varför kommer man maskerad till en fotbollsmatch!!?

#3 - Johan

David, själv har jag varit aktiv supporter i 30år, visst en del rötägg finns det håller jag med om, men så som du beskriver e nonsens. Dom flesta som reser med oss gör det för laget o sammanhållningen. Tyvärr så är inte alltid kåren felfria, precis som supportrarna finns även där en del rötägg. Du låter mest som någon gammal,grå & bitter(råder det ju ingen tvekan om) tjurig gubbe, på med Ellos tröjan o kom till matchen så ska du se att det inte är så farligt.
Men akta dig för Polisen:-):-)

#4 - Katrina

Hej vänner, jag är Ulrika Anders. Jag är ny här vet inte riktigt hur sakerna fungerar här, men jag har läst goda kommentarer här, jag vill också lägga till lite av mitt eget liv, eftersom det här kommer att vara till hjälp för många av oss här som söker svar och lösning till relationen problem. Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom kär i kärlek så mycket på grund av kärleken jag har för min pojkvän, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt förhållande problem till min vän kollega på arbetskontoret och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksspellare som kunde hjälpa mig att göra en kärleksspell för att få en man hemma till mig, men jag är den snälla som aldrig levde stavar, jag hade inget val jag gav det att försöka, jag skickade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, Oduduwa stavningsmästaren kastade stavningen i luften, och gjorde varje annan stavning charm i hans tempel på min räkning på mitten av natten. Förvånansvärt den andra dagen var det runt 16.00. Jag fick ett telefonsamtal från okänt nummer, min ex make ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade på mitt telefonsamtal, se det var min man vi hade en lång konversation och allt han sa var att han var så ledsen för att allt var fel hans fel, han sa att han ville att jag skulle återvända till honom att han fortfarande älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen till idag. Sedan dess lovade jag att dela mitt goda nyhetsresultat av kärleksspell som fungerar perfekt utan några biverkningar. Jag har denna kraftfulla avsikt att någon jag vet vem har ett relationsproblem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig att lösa mitt eget äktenskapsproblem. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
som:--
1) kärleksspell få tillbaka förlust-kärleksrelation
2) Lost Love Spells att återförenas med ex
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsroller
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Främjande av rang på kontoret
8.) Du vill vara gravid och ha ditt eget barn.
9) vill tillfredsställa din älskare ontop säng, stark erektion
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en befintlig lösning
genom (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
SMS till Oduduwa personligt telefonnummer: +16184410124

Kommentera