Opinionsblogg

Klickskriverier på supportrarnas bekostnad

Fotboll och supporterfrågor genererar klick. Det vet inte minst jag i min roll som kommunikationsansvarig i Allmänna Supporterklubben. Det är också varför, gissar jag, som en sådan stor mängd kulturskribenter, ledarskribenter och avlönade tyckare, så ofta de kan, skriver om ”huliganproblemet” eller ”supportervåldet” eller ”stöket”. 

Idag tycker Karin Pihl att polisnotorna ska återinföras. Detta tycker Karin eftersom polisen är underbemannad och saknar resurser, och av den anledningen är det då rimligt att några fotbollsklubbar betalar för den polisnärvaro som behövs vid deras arrangemang.

Karin känner, förvånande nog, också till att polisnotor inte är något nytt hittepå, utan något som redan provats på för några år sedan. Och avskaffats, efter hård kritik. Det blir liksom så när en statlig myndighet bestämmer sig för att utöva den formen av beskyddarverksamhet som annars förknippas med ljusskygga MC-klubbar. Du måste betala för ditt beskydd, beskyddaren bestämmer helt utan din inblanding omfattningen av ditt beskydd och vad det är värt, ingen förhandling, och du har inte möjlighet att avstå från beskyddet.

Jag har funderat idag på hur Karin resonerat sig fram till det här. Eller om hon liksom många andra skribenter agerat utifrån sina irrationella känslor baserat på överdrivna svara rubriker i media. Nu lutar jag visserligen mot det senare - Karin, det är liksom inte en vanligt förekommande grej att fotbollspublik får bengaler i huvudet i parti och minut. Men jag vill ändå ge er mina fem cent i frågan.

Jag funderar på om Karin tänkt på det här med rättstaten, och allas vår rätt att åtnjuta polisens beskydd. Bör inte vi som fotbollssupportrar tillika skattebetalare, redan stå under polisens beskyddande vingar? Inte det? Då borde vi kanske börja kika på fler sammanhang för särbeskattning. Kanske kan hyresgästföreningarna i Vivalla, Ronna, Husby och Rosengård ta notan för de insatser som boende deras bostadsområden förorsakar? Nattklubbarna på Stureplan och Avenyn bör väl ändå bekosta konstaplarna i storstadsområdena på lördagkvällar?

Blir det inte också lite knepigt, Karin, att de personer, dvs ”alla de glada fans” som går på fotboll, blir de som får ta kostnaden? Indirekt så är det förstås vi, som är medlemmar i föreningarna, som går på matcherna, som skapar klubbens intäkter som får ta smällen. Både genom sämre fotbollskvalitet och ökade biljettkostnader. Det låter lite som kollektiv bestraffning, tycker du inte?

Om Karin Pihl verkligen var intresserad av huliganproblematiken, eller orolig över hur det är fatt med polisen, så skulle hon inte yra om polisnotor. Hon skulle verka för ökade resurser hos polisen, hon skulle sätta sig in i, och försöka förstå, och mer korrekt återge den problematik hon talar om och vilka insatser som ger effekt, hon skulle föreslå ökad dialog och samverkan mellan polis, klubbar och supportrar.

 
Men nu misstänker jag att Karin inte alls är intresserad av fotbollen, dess besökare eller ens polisens brist på resurser. Utan mer av klick.
 
 

Kommentarer

#1 - Robert

Vi har ett s.k "huliganproblemet” eller ”supportervåldet” . Bara en idiot kan blunda för det. Men hur löser vi detta? Mer icke-firma på årsmötena?

#2 - Katrina

Hej vänner, jag är Ulrika Anders. Jag är ny här vet inte riktigt hur sakerna fungerar här, men jag har läst goda kommentarer här, jag vill också lägga till lite av mitt eget liv, eftersom det här kommer att vara till hjälp för många av oss här som söker svar och lösning till relationen problem. Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom kär i kärlek så mycket på grund av kärleken jag har för min pojkvän, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt förhållande problem till min vän kollega på arbetskontoret och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksspellare som kunde hjälpa mig att göra en kärleksspell för att få en man hemma till mig, men jag är den snälla som aldrig levde stavar, jag hade inget val jag gav det att försöka, jag skickade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, Oduduwa stavningsmästaren kastade stavningen i luften, och gjorde varje annan stavning charm i hans tempel på min räkning på mitten av natten. Förvånansvärt den andra dagen var det runt 16.00. Jag fick ett telefonsamtal från okänt nummer, min ex make ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade på mitt telefonsamtal, se det var min man vi hade en lång konversation och allt han sa var att han var så ledsen för att allt var fel hans fel, han sa att han ville att jag skulle återvända till honom att han fortfarande älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen till idag. Sedan dess lovade jag att dela mitt goda nyhetsresultat av kärleksspell som fungerar perfekt utan några biverkningar. Jag har denna kraftfulla avsikt att någon jag vet vem har ett relationsproblem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig att lösa mitt eget äktenskapsproblem. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
som:--
1) kärleksspell få tillbaka förlust-kärleksrelation
2) Lost Love Spells att återförenas med ex
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsroller
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Främjande av rang på kontoret
8.) Du vill vara gravid och ha ditt eget barn.
9) vill tillfredsställa din älskare ontop säng, stark erektion
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en befintlig lösning
genom (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
SMS till Oduduwa personligt telefonnummer: +16184410124

Kommentera